Adv

Wednesday, August 24, 2016

Thailand Food Festival | Arena Square Batu Gajah


Assalamualaikum



sawadikap....

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


berlangsungnya thai food festival selama seminggu....

dapat meluangkan masa sekali ini sahaja...sapa2 peminat makanan siam haruslah terjah....memang sedap2 weh...

ada jualan pulut ayam,semeneka kerabu dan roti pisangggggggggg.........

yang tidak dapat merasa kempunan makan aiskrim dalam kelapa...sebab nya, beratoq panjang yang amat...macam beratoq beli tudung fareeda...tak mandang lah...

kami parking area stesyen bas...menapak la jugaks...

ada laluan pejalan kaki disediakan, exercise la jugaks...kiranya tak rasa bersalah...lepas melantak, burn fat balik...


merasa jugaks teman, makan roti pisang siam nih..tengok gamba jer selama ni..dulu p hatyai pun xdaq orang juai..sebab katanya kat hatyai floating market tu jer ada...

sedap2..berapa kali aku ulang makan...punya la kan...

beli bihun tomyam....orang lain dok beli kerabu maggie...maleh aaa maggie2...
nih mak aku nak merasa..kerabu betik..kedai ini jer masih ada..lain habis....


overalll best thai fest...boleh penganjur tourism perak anjurkan lagi........^---------^  


alhamdullilah...


Tuesday, August 16, 2016

Pertandingan Badminton Berkumpulan Antara Bahagian | HST Badminton Court Ampang | Ipoh


Assalamualaikum


 

Nk juga merasa kemanisan kemenangan di olimpik rio nun... Tahniah team mate...👍👌 Berhempas pulas..tiada pengalah...Eh 😅 credit photo to gaban.. 👏👏👍

 


sebelum game haruslah training taraff olimpik ualss..., corat coret training yang telah dilalui...........

lokasi training, sunway extreme tambun dan MBC KK road...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
warm up la dulu.... 
group photo....



-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
 


gaya jagoan sangat lah....padeheiii...mintak nyawa........^---------^ 
 




Pertandingan Badminton Berkumpulan Antara Bahagian | HST Badminton Court Ampang | Tahniah semua...atas semangat kesukanan anda...Love u all... 
   
Sekian, wasalamu...

Wednesday, July 27, 2016

Family Day | Nur Lembah Pangsun Hulu Langat | Selangor


Assalamualaikum


akhirnya aktiviti yang ditunggu-tunggu kunjung tiba...tak seng duduk dibuatnya..ko dah buat persiapan raya ka, buat persiapan nak bersukaneka...tak keruan jadinya...

berlangsung selama 3 hari 8/72016 - 10/7/2016..dengan jayanya....

hari raya ketiga kami daftar sini..rata-rata first time jejak kaki ke sini...cantik tempatnya memang redup..macam kawasan dusun sini.........
 
Hari Pertama

check in - pendaftaran 



Hari Kedua


acara sukaneka..yang ini semua kena join..no escape..tiada siapa yang terselamat...


acara ini lupa ntah nama ... baling dadu..no genap maju ke depan..no ganjil ke belakang..


acara king kong





acara rebut kerusi...

memang sentimental value acara ini..aku kan anak askar...ada buat family day kat teluk batik lumut..

situlah mulanya, join acara ini...sampai dah tuwe ni pun acara ni jugak...tersentuh perasaan ialls..tempat kedua okeh...silap strategi perlu ada dalam setiap acara... ^---------^ 


 

ini apa heii berselumuihhh dengan tepung lak...



teratai bunga yang nan indah...

snap pic pagi birthday tuh..wahh tu yang kena rumble tepung......serah ajala muka kena sapu tepung...melawan pun tak guna..aku bukan kuat nak lari pun........


Tuesday, July 26, 2016

Riang Ria Raya 2016



Assalamualaikum



-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Perihal sebelum Raya


window shopping bazar ramadhan kuale kangsar...banyak juga gerai2 dibuka..singgah la pekena makan laksa....

paksu macam biasa ambik tender masak bubur lambuk di masjid..........
gotong royong ...sepakat membawa berkat...keluar peluh badan jadi sihat...

 

habis hati la posing tepi panjut ...dah puas memberus tangga siang tadi....


malamnya kita window shopping di taiping..sangat2 happening di sini...pada mulanya, nak tengok meriam di talang..tapi tak mula lagi...dia malam raya shj ropanya...


buka lagi weh, walau dah lewat malam...food court larut matang ...ada lagi rojak sotong ha...faizi makan licin lecoo sedapp beno makan sini gamaknya....


lama benoo tak merempit...hari memasak beli barang apa tak cukup..kiranya kami nih runner la..senang naik motor ha.....


posing tangga buat kenangan dah bersih suci murni....cik abg pening ini tahun...kejap nak raya sini..kejap nak raya sana...last2 nya malam raya berubah hati...ikut sahaja la abang...  ^---------^  




OOTD - Raya Pertama
 





 OOTD - Raya Kedua...








Office - Riang Ria Raya Office
#Syukur Aidilfitri

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...