Adv

Friday, August 18, 2017

Family Outing | Explore Gua Tempurung | Gopeng


Assalamualaikum



bersambung dr episod sebelumnya.... 
  
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

pak tam dan kakak

semangat bulan merdeka...

yang ini request by emak...nak merasa explore gua tempurung...

macam aku pernah masuk masa photography dulu takla rasa nak sangat..lepas tu zara pun macam berani teringin gaks masuk....jum kami berlima masuk...ayuh kita tunaikan...

tiket sehingga peak golden flowstone RM8 seorang dewasa..kanak2 RM4 seorang...

Bismillah Al Rahman Al Rahim



peserta5

lepas lelah....



slow and steady tak lari kemana.........

inilah pit stop kami ...peak golden flowstone

    
Alhamdulillah...berjaya explore gua tempurung dengan jayanya...slow2 tapi sampai...mencabar juga naik tangga turun tangga..rase la gayat ya...penat rest dulu...ramai juga kids masuk..dema seronok ..macam playground di buatnya...


jernih air sungai yer.......

ahli2 rombongan
yeayyy baru ada gamba familia...ini pun minta tolong abg gerai situ..soreh2 kenai family pakcik aza..yer la pakcik dia musician..brother tu buskers...ha sambil tgkp gamba sambil besoreh...

selesai la sudah beriadah yer...merapatkan silahturahim......


Wednesday, August 16, 2017

Family Outing | Picnic Sg.Jahang | Gopeng


Assalamualaikum



-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

thanks cik driver....
yg sempat dimasak sepantas kilat..dua rumah dua dapo...

lokasi : sg jahang di kampung jahang gopeng.

air sungai yer sejuk dan suasana nyaman jer suasana kampung kan...

parking kena bayor sebanyak RM2...dan tandas masuk berbayar...ok what..kawasan pun terjaga bersih...


tgh type ini pun..masih dok teringat2...best picnic sini...walau unplanned trip...tahu pagi2 roger2 dah jadi...suka sini..kawasan luas, parking senang, tandas pun bersih...

ada gerai2 jual makanan..kalau xbw makanan tu ada lah makanan blh beli...

sini tempat port yg turun water rafting tu...nampak la dema naik lorry beramai2...mana tahu wealls pulok naik water rafting...EH...

tengok bebudak sini dema "menghanyutkan" diri guna pelampung kan air deras air pulak tak dalam...adik ketiga dah menerai tak maunya hanyut...budak2 boleh lerr....ringan...

patutla macam DEJAVU...pernah teman cik abang mancing sini malam...tengok jambatan tu..




 
bersambung episod seterusnya.... adventure sangat .... ^---------^



Ekspo Orkid | Dataran Taman Orkid | Batu Gajah


Assalamualaikum


tawar menawar tuh...

memenuhi permintaaan bonda..ku gagahi jua drive ke batu gajah...

sajalah tengok cuci mata tengok orkid dan pokok2 lain..seronok pergi sini..hijau mata memandang...mcm2 pokok ada....terus teringat laman astakona yang tinggal kenangan...

pergi ini pun , dah last day...dengar penjual situ dok usik sesama mereka..." sikit lagi "...nak suruh perabih lekaih tu.......

lokasi - berhampiran Taman Orkid Batu Gajah.


semeneka bunga orkid...rega macam2...yg chantik haruslah mahalan...

belilah anak pokok request by adik ke 2...nak dua pokok katanyer...

 

beli tanah2 siap kat nursery....nanti ada masa baru family teman nk menanamnyer...


petang tuh mrhuby ajak balik kampung die...tapau untuk MIL...burger...sekali mkn ler..sedapnya burger dia..mmg dia cakap homemade patty...

next time boleh order burger sini..harga idok la macam stall burger tuh...tapi serius sedapp...   ^---------^
lokasi : kedai SBK..berhadapan Wisma Persekutuan Taiping.senang parking luas dan banyak... 
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
jeng jeng....dah tanam...tak sabar nak merasa ler hasilnye kelak...

pokok jambu
pokok jambu
pokok kelapa matang
pokok durian monthong baka renek

berbudi kepada tanah...

Monday, August 14, 2017

Friendly Game Bola Sepak Piala Old Edwardian Ke 2 - Batch 84 sehingga 90


Assalamualaikum


awal pagi ambik kawan abg ya di stesyen keretapi taiping..depa naik ETS dr KL.

senang dan mudah kan naik ETS...kawan abg ni dia pun dah gayat naik bas ekspress more prefer naik ETS lagi...patutla selalu sold out ramai memilih ETS lagi... ini yg rasa nak naik lagi ni... pergi padang besar boleh...semata2 nak makan tomyam dan pulut...^---------^



isi perut dulu kedai bismillah ...



memenuhi hajat / permintaan org KL...teringin duroyan...gigihlah cik abg cari sampai ke semanggol...mujur ada juai...tauke ya baru nak buka.. ' pecah telo ' la kami.. tanya2 ini durian batu kurau..mermang betul pun dari jauh ko dah terbauu dah...kalau durian siam tak ada bau...


 juai main kilo...dah pilih2 dalam RM200 lebih...fuhh..sapa yang kaki duroyan apa ada hal kan...


sempat lagi sebelum game pekena cendol ansari...


masa ini mokcik dah "sound system" tak main kalu tak nak ikut dah...mujur main....


6 tahun dahulu datang sekolah KE rendah support adik bongsu game rugby 10 s.


nara tunggu final game tuh...posing time...

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



daaaaa........ majulah sukan untuk negara...


Friday, August 11, 2017

Kursus Day Makeup


Assalamualaikum


biar terisi entry dari bersawang lama lagi...meh kita tempek gambar aktiviti kelas makeup..
 
dah tuwe2 ni baru nak belajar makeup..bukan apa senang la nak pedo p office ka kenduri kahwen ka apa2 function ka.... bio enhance muka tu naik seri..idok la plain kan....

alhamdulillah satu ilmu settle belajo..day makeup...basic jer...rata2 yang dtg ini pun advance dah semua..kite jer baru nak tergaya2....^---------^ 

tempat kursus ya........

tutorial
kenali bentuk muka masing2......
kena praktikal ..nampak sangat gelabah air...semua tak reti..tapi best ajar satu2...
buat kening....fuhhhh sangat.........
waktu rehat...makan dulu minum2...p tandas semua...
yeayyyy..its a wrapp...group photo....

day makeup anjuran Toko Impian Beauty Spa Academy.... best2 boleh repeat lagi belajo kursus lain.. apa pun kena practise lagi...

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
SEBELUM & SELEPAS




sekian ...

Thursday, July 20, 2017

I'm Back | Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin | Aidilfitri 1438H


Assalamualaikum


apa khabar semua..lama sudah tidak berjumpa..dah bulan julai..baru lah menjengah...itu pun pasei ya "peminat2" .....  bertanya manakah menghilang...tak timbul new post baru nih.... ^---------^ 


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



sehari sebelum Sambutan Hari Raya Jabatan...


Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin semua...ampun maaf dipinta sepanjang perkenalan kita ya...





Sambutan Hari Raya Jabatan...
 
dengan partner cameraman - fizo omar...

 


OOTD :

baju kebaya : inhanna


nanti bila rerajin mood mendatang kita up lagi entry baru ya...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...