Adv

Wednesday, March 23, 2016

Rombongan Cik Yong Ke Langkawi | Terminal Feri Kuala Perlis | Hari Pertama


Assalamualaikum


Hari Pertama - Hari Perjalanan 

malam hari perjalanan - bertolak dari kuale kangsar menaiki van sewa menuju ke jetty kuala perlis..siap ada driver - pak isa tolong hantar...

Dengan kekuatan seramai 13 orang family member, destinasi rombongan kami kali ini adalah Pulau Lagenda - Pulang Langkawi.......

Mostly kami, pertama kali jejak kaki ke sini..bagi aku pulak first time dgn suami dan family...semuanya memasing teruja...

perancangan dah buat dari tahun lepas...dah survey2 di internet...

endingnya ak tya kawan aku jer...sebab pernah perasan dia upload gamba homestay kat FB dia...roger2 dia jer..

dia bagi no owner homestay ni..terus aku deal sekali homestay, transportation dengan bot sekali untuk pakej mangroove...ha senang tak payah pening2 dah...

kome roger2 dia jer..nak homestay kawasan kedawang, kuah ka...dia ada..dia akan bersabar layan karenah yg bertubi2 punya soklan...highly reccomend...servis tip top...

MUSA - no contact : 012- 5407931


hanya berhenti rehat sekali di R & R GURUN...dah upgrade..dulu takdaq khemah nih..

Alhamdulillah...sampai jam 04.00 pagi...subuh sapie lagi  kome oii....



letak barang sini lepak kat sini jer..masjid tak buka lagi..masih pagar tutup..pukul 5pg lebih camtu baru pagar buka...

terminal ferry kuala perlis
matahari dah memancarkan cahayanya....


standby naik ferry..faizi pun dah baring tidoo

bertabahla kami menunggu..aku beli tiket ferry online...just print dan tunjuk saja nanti...sebab risau nanti sampai, dapat ferry petang pulak..inikan cuti sekolah penggal pertama .......

bising2 la jugak kenapa lambat beno beli tiket ferry ya...maafin...aku pun tak boleh nak hagak jam berapa sampai kan...bila tanya semua kata tak kisah....bukan senang ooo...family trip nih....

breakfast makan bekal ..sandwich sardin sedapp oo makan perut lapo nih...air berbungkus2 beli kedai makan depan tu aja..... 

jam 9 pagi beratur untuk berlepas...masuk dalam ferry...fuhh lega... 



dapat duduk seat depan...lega ekon sejukkk depan muka...


memang rezeki faizi - kanak2 mungkin...kami yg dewasa masuk dalam ferry dah mengholoh (tidur)....ngantokk yang amat tak tidur lagi sejak semalam...

terdengar budak belakang cakap kat parents dia... nampak dolphin...aku buat nohen aja lagi..sekali faizi cakap..dia pun nampak...bebudak kang tak tido dok tengok laut...

ha betull lah tu...getus hatiku..katanya ada 2 ekor dolphin yang follow...... 

subhanallahh..memang dolphin suka bebudak lah tu..macam tahu aja, dema tak tido........ ^---------^ 

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

eh....sempat....posing sat..
dengan kincir angin...sebelum ni xdaq....


tak sabar nak jumpa member lama......namanya pengu....

tunggu episod seterusnya....
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...