Adv

Friday, March 25, 2016

Rombongan Cik Yong Ke Langkawi | Mangrove Tour | Hari Kedua


Assalamualaikum


fuhhh...penat tak hilang siang td...

pada malamnya, udah nak berdobi…dah basuh bilas pakaian pantai bebudak2 tu...dah bersih dan suci dari noda pasir2 halus pantai...

bajet sini pun berlambakk la self laundry macam ipoh kekdahnya…sebenarnya….

berpusing2 pulak cari self laundry kat pekan kuah..tanya housekeeping filipino tu kata dekat aja..rupanya itu dobi biasa..bukan self laundry...tanya kat orang tempatan 
" ada bang, kat de baron" menujulah kami sana pulak....fuhh lega masih buka....

sambil menunggu tuh, bersembang dengan tauke kedai yakni orang tempatan langkawi banyaklah dapat input..mana port2 shopping dan pantai yang chantik...masih virgin .... terima kasih banyak2 captain bagi info...

mata dah nak terkatup2 nih masuk la mesin nya...patutla auntie tu dok perati baju kami aja..riso beno..kot ada  baju mandi laut nih...settle laundry washer & dryer sekali ..dekat 2 pagi baru settle..balik kondo pitammm.....nyenyakk tidoo......

memang flat malam tadi tak hilang..wassup musa minta lambat sikit mula aktiviti pakej mangrove tu...

Hari Kedua

Mangrove Tour

jam 9.30 pagi musa escort kami ke jetty KLIM...  ^---------^ 


kami chartered satu bot besar untuk kami senang…

list trip mangrove tour

2 hour 

- bat cave
- eagle feeding
- fish farm
- Andaman sea tour
- crocodile cave

briefing oleh en musa kita ha...

kalau, kome tak booking bot pun..just walk in pun boleh...bot lain pun ada..nanti tauke2 bot akan approach di sini...
jetty KLIM

gua kelawar 









seronok gua kelawar ni..memang jumpa kelawar @ keluang man bergayutan.......so semua please be silent......


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
fish farm 
fefeling sangat..belayar ada kapal2 mewah....


pari...bkn pari-pari.....
belangkas....
dah habis taklimat oleh adik kelong ini, akak  kelong pulak take over..ohh promote makan kedai dia ha…bincang2 kita makan la kuewtiaw & mee goreng…memang sedapp..

tambah2 han makan atas lautt nih…....alhamdulillah..........

nyum2...


 Andaman sea tour


pulau kasut
gilir2 ambik gamba hujung bot nih...gegirls gitew...


penamat tour kita pagi nih, Semua ahli rombongan amat berpuas hati dengan trip ini…learn new thing..macam dokumentari....sama level National Geographic...good job guys...



episod sebelum ini:

episod 1 -  Rombongan Cik Yong Ke Langkawi | Terminal Feri Kuala Perlis | Hari Pertama

episod 2 Rombongan Cik Yong Ke Langkawi | Underwater World | Hari Pertama 



tunggu entry seterusnya, mengatasi fear factor ahli rombongan...eh aktiviti apa tu....


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...